Gelooft u in de deeleconomie? Ondersteun Usitoo dan op actieve wijze

Word een coöperant(e) van Usitoo

Als erkende coöperatie, verwelkomt Usitoo u graag wanneer u dat wenst als nieuwe coöperatie.

Door via uw fondsen bij te dragen aan de ontwikkeling van Usitoo, draagt u actief bij aan de bevordering van een koolstofarme wereld, beheerd door een gebruik- en deeleconomie, en die lokale werkgelegenheid ondersteunt.

Waarom een coöperant(e) worden?

Usitoo vraagt niet om geld gewoon om fondsen in te zamelen. Wij geloven sterk in de kracht van samenwerking en gemeenschap, de fundamenten van een deeleconomie en een kortsluiting.

  • Uw stem telt echt mee: in de Usitoo-coöperatieve heeft elke coöperant een volwaardige stem. U ondersteunt het project van de coöperatieve en geeft tegelijkertijd aan wat haar prioriteiten moeten zijn voor ontwikkeling, afhankelijk van uw middelen en mogelijkheden. U geeft uw mening tijdens algemene vergaderingen en neemt deel aan thematische denkgroepen.
  • U versterkt de betekenis die u al aan uw leven hebt gegeven: u geeft uw geld een doel, u helpt lokale banen te creëren, u neemt op uw schaal deel aan duurzame ontwikkelingsdoelen en het behoud van het milieu.

Samenwerken met Usitoo biedt u dus ook meer dan een financiële investering. Het is een project inzake het leven, de gemeenschap, humanitaire en humanistische :

  • U steunt een erkende coöperatieve, die zich tot doel heeft gesteld consumptiepatronen te transformeren.
  • U ontvangt een dividend van maximaal 6% op toekomstige winsten van de coöperatieve.
  • U bezit een aandeel van de coöperatieve per €100 geïnvesteerd.
  • U neemt deel aan de groei van de coöperatieve, zoals gedefinieerd tijdens onze AV en andere bijeenkomsten.

Elke coöperant(e) die investeert in het innovatieve en duurzame project van de coöperatieve Usitoo neemt natuurlijk een investeringsrisico. Wij zijn echter een coöperatieve die door de Nationale Raad voor Samenwerking is goedgekeurd en die gericht is op een geleidelijke en stabiele ontwikkeling en wordt ondersteund door de overheid. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Hoeveel in de Usitoo-coöperatieve investeren?Vanaf 500€, geeft uw investering u een fiscale aftrek (45%). Wij sturen u de documenten om hiervan te genieten.

Hoeveel kunt u investeren?

U investeert
100€
Fiscaal voordeel
Een aandeel in de co-op.
Het kost u 100€
U investeert
300€
Fiscaal voordeel
3 aandelen in de coöperatieve.
Kost u 300€
U investeert
500€
Fiscaal voordeel (225€)
5 aandelen in de coöperatieve.
Kost u 275€
U investeert
1000€
Fiscaal voordeel (450€)
10 aandelen in de coöperatieve.
Kost u 550€
U investeert
2500€
Fiscaal voordeel (1125€)
25 aandelen in de coöperatieve
Kost u 1375€
U investeert
5000€
Fiscaal voordeel (2250€)
50 aandelen in de coöperatieve.
Kost u 2750€

Marie, Pierre, Ionna et Quentin nous soutiennent déjà.
Pourquoi pas vous?

« …. Ik had vertrouwen in de oprechte wens om iets nuttigs voor mensen te creëren en economisch voor de planeet in plaats van enkel ‘geld verdienen’. Ik waardeer ook de coöperatieve werking; er is een creatievere dynamiek… »

Marie G., 56 jaar.

« … Usitoo is voor mij de oplossing om aankopen van beperkt gebruik te vermijden. Ik koos ervoor om een coöperant te worden om het scheppen van banen te ondersteunen en er aan bij te dragen. En kers op de taart, ik geniet van een fiscaal voordeel. »

Pierre M., 46 jaar.

« … Ik ben een coöperant in verschillende projecten, waardoor ik de voortgang van deze initiatieven beter kan opvolgen. Bovendien, wonend in Brussel, zal deze bibliotheek van tools voor mij nuttig zijn…»

Quentin C., 35 jaar.

« Ik ben me al bewust van milieukwesties en ik heb natuurlijk meegewerkt aan dit project met menselijke dimensies. De deeleconomie is duurzaam en verantwoordelijk voor mij. Ik ontmoette mensen in Usitoo die dezelfde waarden delen. »

Ioanna V., 45 jaar.