Wat is Usitoo ? Waarom Usitoo voor Steden ?

Bij Usitoo bevorderen we de economie van maximaal gebruik door middel van verhuur en reparatie en zijn we van plan om de Europese referentie te worden voor meer duurzame en verantwoorde consumptie.

We geven om de planeet, en we creëren een positieve impact door het verminderen van afval, het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van de circulaire economie. We geven burgers toegang tot producten die minder dan drie keer per jaar worden gebruikt met een eenvoudig huurproces dat geen borg nodig heeft, veel goedkoper is dan kopen en in de buurt van de gebruikersplaats wordt geleverd. En we creëren lokale werkgelegenheid.

Als elke burger in de wereld in staat zou zijn om de objecten die hij of zij een of twee keer per jaar nodig heeft (zoals de objecten uit onze catalogus) te huren (in plaats van te kopen), zouden tientallen miljoenen tonnen CO2 worden vermeden en zouden miljoenen tonnen niet ontgonnen grondstoffen op aarde worden gewonnen.

Daarom bereiden we ons voor om onze oplossing ter beschikking te stellen aan de steden.

Wat zou Usitoo u brengen?

  • een inzetbaar systeem dat de lokale werkgelegenheid en veerkracht versterkt en de weg vrijmaakt om een duurzame stad voor de toekomst te worden
  • een unieke kant-en-klare softwareoplossing, kant-en-klaar
  • onze logistieke en operationele knowhow (verwerving van de eerste objecten, organisatie van het magazijn, samenwerking met lokale Usi-handovers, communicatie naar de burgers toe, opleiding van het logistieke team…)
  • toegewijde ondersteuning en coaching

Waarom een onderzoek ?

Regelmatig wordt ons gevraagd om Usitoo in andere steden dan Brussel te repliceren en we streven naar een beter begrip van de huidige en toekomstige problemen en behoeften van deze steden.

Dit is het doel van de huidige enquête die u slechts 10 minuten nodig heeft om te antwoorden. Dank u wel!