[ZELFSTUDIE] Zelfdragende tenten: eenvoudig te monteren en te demonteren

De pop-up tent ontvouwt zich in enkele seconden maar vouwt wel minder gemakkelijk, als u de gewoonte niet hebt. De koepeltent duurt iets langer om te monteren. Alles zal u gemakkelijker lijken na het bekijken van onze tutorials.

Pop-up tent, koepeltent, familie tent, wat zijn de verschillen?

  • De pop-up tent of trekkingtent: ontplooit zich in 2 seconden. Opgevouwen past de tent in een handige ronde tas. Praktisch voor tijdelijke accommodatie, op festivals, op een strand…
  • Zelfdragende koepeltent: vast te hechten aan de grond voor betere stabiliteit. Sommige modellen zijn ontworpen voor meerdere personen. Handig voor het wandelen of kamperen. Het vouwt zich in een compacte schede.
  • De familie kampeertent: ruimer, te kiezen in functie van de grootte van uw gezin. Het laat 3, 4, tot zelfs 6 personen of meer toe onder één «dak».

Goed om te weten: de familietent en de koepeltent vouwen in een tas, gemakkelijk in de auto op te bergen, zelfs onder de voeten van de kinderen. De pop-up versie, met ronde vormen neemt daarentegen een belangrijkere plaats in de kofferbak. Maar het is handig om op de rug te dragen. Het geeft u gewoon een schildpad look: -)

Montage en demontage van zelfdragende tenten, kinderspel (of bijna)

Beter dan duizend woorden (zelfs in het Engels) zijn de afbeeldingen voldoende om u te trainen om uw tent  te monteren. Wij stellen u 3 modellen voor:

  • De zelfdragende koepeltent met hoepels te glijden in plooien van het canvas, zoals de North Face versie uit onze catalogus.  De montage wordt in een paar minuten uitgevoerd dankzij deze tutorial.
  • De zelfdragende koepeltent met hoepels gemonteerd aan de buitenkant van het canvas waaraan het bevestigd is. Voor dit model is het eerst nodig om de structuren te monteren zoals uitgelegd in onze video.
  • De pop-up tent wordt in een mum van tijd gemonteerd. De opslag ervan vereist dat u de stappen kent die u in foto’s door een kenner worden getoond.

Laatste tips als u op stap gaat met een tent

Voor het vertrekken, raden wij u aan om hetvolgende te voorzien:

Na het gebruik van de tent, droog hem voordat u hem in de zak terugvouwt. Dit voorkomt schimmel en stank… onaangename verrassingen voor uw volgende gebruik.

 In onze catalogus, vindt u tientallen kampeer– of sport accessoires op vakantie.  En voor uw feestelijke aangelegenheden, ontdek onze feesttenten. Een vraag? We blijven ter uwer beschikking (+ 32 470 32 45 13), lezen uw vragen (support@usitoo.be), of communiceren via onze Usitoo chat (rechtsonder op de website).

Geef een reactie